N

Eigen werkplaats

N

Showroom

N

Ruime keuze aan steen

N

Gespecialiseerd in maatwerk

Steensoorten

De bijzondere eigenschappen van natuursteen

Hasper Natuursteen in Heteren heeft veel verschillende soorten natuursteen in het assortiment. In onze eigen werkplaats wordt de gewenste afwerking gecreëerd en wordt het product volgens uw wens op maat gemaakt. Wij zijn trots op ons aanwezige vakmanschap om het beste uit de verschillende soorten natuursteen naar boven te halen. Om u een idee te geven welke soorten wij leveren en bewerken, volgt hieronder een greep uit ons meest populaire assortiment.

Belgisch hardsteen

Belgisch Hardsteen, of ook wel Blauwe Hardsteen, is een steensoort die al eeuwenlang wordt toegepast in kathedralen en kerken. Maar ook werd Belgisch hardsteen al gebruikt in Romeinse nederzettingen in het Belgische Henegouwen, waar de steen wordt gedolven. Belgisch hardsteen is gevormd door het afsterven van crinoïden (zeelelies), diertjes met een kalkskelet die vooral op de zeebodem leefden, miljoenen jaren terug. Samen met fijn verspreide plantaardige resten, zette het zich af op de zeebodem en bepaalde hierdoor de blauwe kleur van het hardsteen. En daarmee is het een bijzonder unieke soort natuursteen.

Marmer en Grieks marmer

Marmer dankt zijn naam aan het Griekse woord ‘Marmaros’, wat ‘glanzende steen’ betekent. Bij Hasper Natuursteen wordt Grieks marmer  onderscheiden van overig marmer. Dit omdat wij vanuit Griekenland een eigen import van Grieks marmer hebben, waardoor een hoge kwaliteit is gegarandeerd. Vanwege zijn prachtige, bijna transparante lichtval en vastheid, is marmer ondanks zijn hardheid een erg gewild bouwmateriaal en beeldhouwmateriaal. Met onze moderne gereedschappen en brede ervaring kunnen wij in onze werkplaats in Heteren het marmer als tegel en als maatwerk afleveren. Onze werkplaats levert verschillende soorten afwerkingen. Wij zorgen altijd voor een stijlvolle afwerking met marmer in uw interieur.

Graniet

Graniet is een harde soort natuursteen, stollingsgesteente, dat vorstvrij en slijtvast is. Graniet bevat geen kalk en is daarom bestand tegen zuren, ideaal voor bijvoorbeeld de keuken en badkamer. Granieten zijn breed toepasbaar en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Graniet wordt bijvoorbeeld gebruikt in aanrechtbladen, tafels, badkamers en vloeren. Door de vele verschillende samenstellingen van graniet, zijn er ook veel verschillende kleuren graniet verkrijgbaar. Graniet is zo hard en duurzaam, dat men het eeuwen geleden al gebruikte in grafmonumenten en als dijkverzwaring. De steensoort komt vooral in Scandinavië voor en is door de ijstijden opgestuwd naar het midden van Europa. Graniet is vorstbestendig en onderhoudsvriendelijk en daarom goed buiten toepasbaar. Het komt veelal terug in monumenten als gedenktekens en grafstenen. Bij Hasper Natuursteen bewerken wij graniet in onze eigen werkplaats op maat. Ook kunt u bij ons kiezen voor verschillende soorten afwerkingen die graniet zijn eigen unieke uitstraling meegeven.

Leisteen

Leisteen is een breuksteen die zeer geschikt is voor vloeren of bordessen. Deze soort natuursteen heeft van nature een ruw (anti-slip) oppervlak. Leisteen heeft een unieke uitstraling door de opvallende structuur die de steen aan de oppervlakte heeft. Door deze te bewerken in onze werkplaats te Heteren, kunnen wij bij Hasper Natuursteen het mooiste uit de steen naar boven halen. Want niet alleen de structuur van leisteen is uniek, ook het kleurenpatroon in de steen zorgt altijd voor een eigen karakter. Leisteen is ontstaan uit klei die onder druk in de loop van miljoenen jaren omgevormd werd tot leisteen. De ene soort is harder dan de andere en is goed te splijten. Het bestaat uit dunne lagen steen met een olie-achtige vloeistof. Het is ook een uitstekende warmtegeleider en wordt daarom vaak teruggevonden in platen voor een haard in huis. Ook wordt leisteen veel gebruikt als dakbedekking. Wilt u meer weten over de verschillende soorten natuursteen die wij leveren? Komt u gerust kijken in onze showroom in Heteren. Maak een afspraak, zodat onze deskundige medewerkers u alles over de bovenstaande soorten steen kunnen vertellen. Natuurlijk voorzien zij u van een vakkundig advies.

Kwartscomposiet

Kwartscomposiet is geen natuursteen, maar een kunststeen. Deze steensoort is samengesteld uit harsen en graniet- of kwartsgranulaten. Dit zijn natuurlijke producten die door een speciale bewerking tot een oersterk materiaal worden gebonden. Zo sterk, dat ze de vergelijking met diamant kan doorstaan en daarom even duurzaam is. Kwartscomposiet kan binnen onder bijna alle omstandigheden zonder problemen worden gebruikt. Enkele voorbeelden van kwartscomposiet:

Krasbestendig
Kleurvast
Corrosiebestendig
Vorstbestendig
Waterafstotend
Hygiënisch
Makkelijk in onderhoud

Behalve ideaal voor de keuken en badkamer is kwartscomposiet ook zeer bruikbaar op andere plaatsen in uw woning of bedrijfspand. Het kleurengamma van kwartscomposiet is zeer uitgebreid. Voor elke stijl en interieur is er een passende kleur of tint te vinden. Ook laat kwartscomposiet zich makkelijk met andere materialen als bijvoorbeeld RVS, glas en hout combineren. Uiteraard kan kwartscomposiet met verschillende afwerkingen worden geleverd. Laat u adviseren door Hasper Natuursteen.

Neem vandaag nog contact met ons op

Wij maken graag kennis met u!