Hasper Natuursteen is gesloten wegens vakantie van 29 juli tot en met 9 augustus 2024.

Welke soorten natuursteen raden wij aan?

´Natuursteen is een gesteente dat in de natuur wordt aangetroffen en dat na een eventuele bewerking geschikt is als bouwmateriaal´, volgens Wikipedia. Natuursteen wordt echter buiten de bouw ook op veel verschillende manieren gebruikt. Zo worden er bijvoorbeeld sieraden van gemaakt, zijn veel fonteinen van natuursteen en houden beeldhouwers er ook van om te werken met natuursteen. Zoals onze bedrijfsnaam al doet vermoeden, werken wij het allerliefst met natuursteen. Met welke soorten wij werken, willen we u in deze blog graag vertellen.

Verschillende toepassingen van natuursteen

Eerst willen we u kort vertellen in welke projecten wij natuursteen gebruiken, en dat zijn er nogal wat. Eigenlijk kunt u het zo gek niet bedenken in of om een pand, of natuursteen kan er gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan badkamers, (sanitair, muren, vloeren), keukens (keukenbladen), de woonkamer (trappen, tafelbladen, vloeren, open haarden) en toepassingen buiten. Niet elke soort natuursteen is geschikt voor ieder project, maar wanneer u een nieuw project in of om uw huis wilt beginnen, dan adviseren we u natuurlijk graag.

Belgisch hardsteen

Belgisch hardsteen, ook wel blauwe hardsteen genoemd, is een steensoort die al eeuwenlang wordt gebruikt in kerken en kathedralen en natuurlijk afkomstig is uit België. Deze steensoort werd afgezet op de zeebodem, wat zorgt voor de karakteristieke blauwe kleur.

Marmer

De naam ‘marmer’ komt van het Griekse woord Marmaros: ‘glanzende steen’. Vanwege zijn prachtige, bijna transparante lichtval en vastheid, is marmer ondanks zijn hardheid een erg gewild bouwmateriaal en beeldhouwmateriaal waar ook wij graag mee werken.

Graniet

Ook graniet is een harde steensoort, een zogenaamd stollingsgesteente. Graniet wordt veel gebruikt in badkamers en keukens omdat het geen kalk bevat en bestand is tegen zuren. Daarnaast is het beschikbaar in veel verschillende kleuren. Ook voor buitengebruik is graniet erg geschikt, omdat het vorstvrij en slijtvast is.

Leisteen

Leisteen valt in de categorie breukstenen. Dit wil niet zeggen dat leisteen snel breekt, het is juist erg stevig materiaal. Leisteen wordt veel voor vloeren en bordessen gebruikt en heeft van nature een antislip oppervlakte. Deze steensoort heeft een unieke uitstraling door de opvallende ruwe structuur die de steen aan de oppervlakte heeft.

Kwartscomposiet en keramiek

Kwartscomposiet en keramiek zijn geen natuurstenen, maar kunstmatig samengestelde steensoorten. Deze steensoorten zijn samengesteld uit meerdere soorten materialen en ook zeer geschikt voor gebruik in en om het huis.
Kwartscomposiet is zelfs zo sterk dat het net zo sterk en duurzaam is als diamant. Kwartscomposiet kan dan ook in zo goed als alle toepassingen gebruikt worden, zowel binnen als buiten. Daarnaast is het verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
Keramiek wordt veel gebruikt in sanitair en in tegels en is net als kwartscomposiet in veel verschillende kleuren verkrijgbaar.

Welke steensoort voor welk project?

Hierboven las u welke steensoorten wij aanraden en met welke steensoorten wij graag werken. Natuurlijk is het voor elk project verschillend welke steensoort het best past, doordat iedere soort zijn eigen eigenschappen en uitstraling heeft. Bent u benieuwd welke steensoort goed zou passen in uw nieuwe badkamer, op uw nieuwe vloer of op bijvoorbeeld uw nieuwe trap? Kom dan eens langs in onze showroom, of neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *