De mogelijkheden van natuursteen in de tuin

Deze zomer zal iedereen waarschijnlijk een stuk meer tijd in de eigen achtertuin doorbrengen dan de voorgaande jaren. Dat is helemaal niet erg. In jouw eigen tuin hoef je niet op je drankje te wachten, gooi je je eigen bitterballen in de frituurpan en dat allemaal is ook nog eens extra goedkoop.

Wel moet je zelf zorgen voor een leuk uitzicht en misschien kan jouw tuin wel een opknapbeurt gebruiken. Heb je er al eens aan gedacht aan natuursteen in de tuin? Natuursteen is niet alleen ontzettend duurzaam, maar is er ook in vele soorten en kleuren. Het geeft je tuin bovendien zo’n prachtige uitstraling dat je niet eens meer ergens anders naar toe wíl.

Belgisch hardsteen

Belgisch hardsteen is een natuursteensoort die zeer geschikt is voor toepassingen in de tuin. Deze natuursteen wordt ook wel Blauwe Hardsteen genoemd en wordt al eeuwenlang gebruikt. De Romeinen hebben eeuwen geleden deze soort hardsteen al gebruikt in hun nederzettingen in het Belgische Henegouwen, waar Belgisch hardsteen wordt gedolven.

Deze steensoort is gevormd door het afsterven van zeelelies (crinoïden), diertjes met een skelet van kalk, die miljoenen jaren geleden op de zeebodem leefden. Samen met plantaardige resten zette dit zich af op de zeebodem. Zo ontstond de grijsblauwe kleur van deze bijzondere steensoort.

Belgisch hardsteen in de tuin

Belgisch hardsteen is de perfecte keuze wanneer het gaat om toepassingen in de tuin. Deze steensoort is bestand tegen vorst en is zeer duurzaam. Wanneer je bijvoorbeeld terrastegels van deze steensoort in de tuin laat leggen, zul je ervaren dat ze je hele leven mee zullen gaan.

Terrastegels zijn echter niet de enige vorm waarin deze steen in de tuin verwerkt kan worden. Deze natuursteen is zeer veelzijdig en kan bijvoorbeeld ook worden gebruikt als muurafdekker, als paalmuts (zo’n mooie bovenkant op een stenen paal naast de poort in een voortuin, bijvoorbeeld) of als lambrisering. Weet je wat nog mooier is? Bij Hasper natuursteen maken we al deze projecten graag voor je op maat.

Welk project je ook in gedachten hebt met natuursteen in jouw tuin, wij kunnen het voor je realiseren. Dus zoek je natuurstenen tegels met een afwijkende maat of een paalmuts die je nergens kunt vinden? Bel ons even op of kom even bij ons langs, dan gaan wij aan de slag om jouw product speciaal op maat te maken.

Natuurstenen tuintafel

Voor we deze blog afsluiten willen we je nog een klein ideetje meegeven. Wat dacht je van een prachtige natuurstenen tuintafel? Niet alleen geeft een natuurstenen tuintafel een mooie luxe uitstraling, maar een tuintafel van natuursteen gaat ook nog eens vreselijk lang mee. Daarnaast vergt deze soort tuintafel zeer weinig onderhoud.

Natuurlijk maken wij ook deze tuintafels van natuursteen op maat, zodat hij perfect op jouw terras past. Jouw koude drankje drink je voortaan in stijl in jouw achtertuin, proost!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *