Natuursteen voor buiten

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.4.1″][et_pb_row _builder_version=”4.4.1″][et_pb_column _builder_version=”4.4.1″ type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”4.4.1″ hover_enabled=”0″]

Een karakteristieke gevel of tuin met natuursteen voor buiten

Bij natuursteen voor buiten denk je wellicht direct aan die grote statige trappen voor gebouwen, of een natuurstenen fontein in een park met een beeldhouwwerk in het midden. Of wat dacht je van die grote statige deuromlijstingen bij chique oude gebouwen? Gelukkig zijn er ook veel meer alledaagse toepassingen van natuursteen voor buiten. Toepassingen die wellicht prima bij jouw woning en tuin passen. Denk hierbij eens aan terrastegels voor in de tuin, gevelbekleding of naamplaatjes voor bij de voordeur. Natuursteen hoeft niet altijd zo groots gebruikt te worden, ook voor in en om jouw woning is natuursteen een uitermate geschikt materiaal om mee te werken.

Welke soort natuursteen in geschikt voor buitengebruik?

Wanneer je natuursteen voor buiten wilt gebruiken, heb je een zeer ruime keuze uit steensoorten die hiervoor geschikt zijn. Alle soorten graniet zijn bijvoorbeeld geschikt voor buitengebruik. Graniet bevat geen kalk en is daardoor bestendig tegen zuren, maar graniet is ook vorstbestendig en onderhoudsarm en daarom perfect voor gebruik buitenshuis. Ook Belgisch hardsteen is een steensoort die buiten zeer goed tot zijn recht komt. Deze steensoort is niet poreus en zeer onderhoudsarm, wat hem ideaal maakt voor buiten. Tot slot willen we ook kwartsiet nog even noemen als kandidaat voor buiten. Deze steensoort is ontstaan uit mineraal kwarts en is bestand tegen alle weersomstandigheden die in ons land voorkomen.

Verschillende toepassingen

We haalden ze net al even kort aan: de verschillende toepassingen van natuursteen voor buiten. Veel terrastegels zijn bijvoorbeeld gemaakt van natuursteen. Leisteen, basalt, hardsteen en graniet zijn voor terrassen ideaal. Deze steensoorten zijn weerbestendig, gaan lang mee en zijn gemakkelijk te onderhouden. In de tuin kun je het zo gek niet bedenken, of het kan gemaakt worden van natuursteen. Van trappen tot vloertegels, van een natuurstenen terras tot een vijverrand of tuintafel, wij maken alles. De gevel van jouw bedrijf of huis geef je met natuursteen een moderne en unieke uitstraling. Natuurlijk hebben wij verschillende soorten gevelbekleding in ons assortiment en kunnen we de gevel precies die uitstraling geven die jij wenst. Ook een trap van natuursteen behoort tot de mogelijkheden. Wil je het iets simpeler houden? Dan is wellicht een persoonlijk natuurstenen naamplaatje voor aan de gevel een goed idee. Bij Hasper natuursteen maken wij het naamplaatje helemaal naar wens en op maat.

Onderhoud van natuursteen buiten

Veel soorten natuursteen, maar vooral Blauwe Steen uit Henegouwen, winnen in de jaren aan karakter. Als Blauwe Steen buiten alle sporen van het leven opneemt, wint hij aan karakter en charme. Een van de grootste voordelen van natuursteen voor buiten is daarom ook het gemak in onderhoud. Regen en wind doen eigenlijk het meeste werk al voor je! Is jouw natuurstenen terras, gevel, of andere toepassing toch wat verontreinigd geraakt, dan voldoet afdoen met wat water en een trekker. Na het installeren van het natuursteen en daarna een keer in het jaar na de winter wordt een meer grondige poetsbeurt aangeraden: zo blijft jouw natuursteen buiten het allermooist. [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *