Hasper Natuursteen is gesloten wegens vakantie van 29 juli tot en met 9 augustus 2024.

Hoe maak je natuursteen weer stralend schoon?

Natuursteen is er in vele soorten en maten en wordt ook op veel verschillende manieren gebruikt. Zo kom je het natuurlijk tegen in de beeldhouwkunst en in oude kerken en monumenten, maar ook in meer alledaagse toepassingen wordt natuursteen veel gebruikt. Zo zijn er badkamers van natuursteen, keukenbladen, trappen, open haarden, ventsterbanken en natuurlijk vloeren. Ook buiten wordt er vaak natuursteen gebruikt op bijvoorbeeld gevels, terrassen en trappen. Als je naar al deze toepassingen kijkt, dan valt op dat natuursteen echt een gebruiksvoorwerp is.

Gebruiksvoorwerpen worden natuurlijk vies, maar hoe maak je ze vervolgens weer op de juiste manier schoon? Wij leggen in deze blog aan je uit hoe je het best jouw natuursteen schoon kunt maken en houden.

Voor het allereerste gebruik

Wanneer je bijvoorbeeld een aanrechtblad of badkamer van natuursteen hebt laten plaatsen, is het heel belangrijk dat je deze voor het eerste gebruik goed schoonmaakt. Bij het plaatsen en/of het bewerken van het natuursteen komen meestal kleine steen- en cementdeeltjes vrij en die moeten eerst nauwkeurig verwijderd om krassen en andere beschadigingen te voorkomen. Daarna is het verstandig om het oppervlak te impregneren. Hasper Natuursteen heeft hiervoor de juiste producten in huis. Ook weten wij precies welk schoonmaakmiddel het best past bij elke soort natuursteen. Vraag Hasper Natuursteen dus gerust om advies, zo zorg je ervoor dat jouw natuursteen in topconditie blijft.

Natuursteen schoonmaken bij dagelijks gebruik

Nadat jouw natuursteen voor de eerste keer is gereinigd en geïmpregneerd kun je de natuurstenen oppervlakken gaan gebruiken. Natuursteen kan op elk moment worden afgenomen met een schone doek en water. Wil je het oppervlak iets intensiever reinigen, dan kan er gebruik gemaakt worden van een sopje dat is gemaakt van water en een mild schoonmaakmiddel. Maak daarna altijd het oppervlak droog met een schone doek om strepen en vlekken te voorkomen.
Voor een intensieve, bijvoorbeeld wekelijkse, reiniging van het natuurstenen oppervlak is het belangrijk om per steensoort het juiste reinigingsmiddel te gebruiken. Bij Hasper Natuursteen hebben wij voor elke soort natuursteen een passend schoonmaakmiddel in het assortiment. Gebruik geen producten die niet passen bij het soort natuursteen in jouw huis, want dat kan zorgen voor beschadigingen.

Wat mag niet met natuursteen?

Allereerst is het belangrijk om nooit schurende schoonmaakmiddelen te gebruiken op natuursteen, deze kunnen jouw natuursteen beschadigen. Daarnaast zijn antikalkmiddelen funest voor marmer en kalksteen. Gebruik op deze steensoorten ook geen azijn.
Heb je wel last van kalkaanslag of andere hardnekkige aanslag op jouw natuursteen, kom dan even bij ons langs. Wij leggen je dan precies uit welk schoonmaakmiddel voor jouw soort natuursteen geschikt is, zodat het er weer als nieuw uit gaat zien.

Heb je nog andere vragen over het reinigen van natuursteen? Ook dan kun je altijd bij ons terecht, wij staan altijd voor je klaar en helpen je graag aan de juiste soort reiniger voor jouw soort natuursteen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *